صباح زنگنه: به هر دولتی که زمینه پیوستن ایران به FATF را فراهم کند میگوییم دستت درد نکند
یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: حضور در این چارچوب، مشکلات اقتصادی کشور که عمدتا ساختاری است را لزوما حل نمیکند و تغییرات دیگری هم باید فراهم شود از جمله رفع تحریمها.
به تازگی محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفته است که رئیسی درباره FATF تغییر موضع داده و موافق شده است. حالا پرسش این است که چه قدر این احتمال وجود دارد که واقعا ایران در کوتاهمدت به به FATF بپوندد؟
صباح زنگنه، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع به «نامهنیوز» گفت: «FATF نحوه اعتبارسنجی بانکها و موسسات اقتصادی است یعنی بانک ایرانی اگر بخواهد با بانک خارجی مراودات و داد و ستدی داشته باشد با عضویت در این مجموعه میتواند اقدام کند و در این اعتبارسنجی، شناسایی خریدار و فروشنده به طور دقیق مشخص میشود و اعتماد و اطمینان طرف مقابلش را فراهم میکند. مانند آن است که در مجموعه مسابقات رانندگی همه باید گواهینامه داشته باشد. در دادوستد بانکی هم همه باید دارای اعتبارسنجی باشند اما این قدم اولیه توسعه مبادلات مالی و بانکی خواهد بود و نه حلال همه مشکلات. هم چین و هم روسیه و هم اکثر کشورهای غربی و همسایه عضو FATF هستند اما دو معاهده دیگر هم هست که باید مورد توجه قرار بگیرد و با امضای آن معاهدات ایران به عنوان یک کشور مسئولیتپذیر در حوزه بانکی شناخته میشود و اجازه داده میشود در مبادلات مالی حضور داشته باشد».
او ادامه داد: «البته حضور در این چارچوب، مشکلات اقتصادی کشور که عمدتا ساختاری است را لزوما حل نمیکند و تغییرات دیگری هم باید فراهم شود از جمله رفع تحریمها. داشتن FATF مانند داشتن ماشین اما رفع تحریمها اجازه عبور از خیابانها و پرکردن بانک بنزین است».
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «هر دولتی که زمینه پیوستن ایران به FATF را فراهم کند، قابل تقدیر است و میگوییم دستت درد نکند و هیچکس نباید به بهانه اختلافات سیاسی مانع کار شود. اختلافات سیاسی تأخیر زیادی در روند پیوستن به FATF ایجاد کرده است که دیگر این دست از اختلافات باید کنار گذاشته شوند».
زنگنه در پایان گفت: «متأسفانه برخی جریانات خاص سعی کردند با طرح موضوعاتی روند پیوستن به FATF را ناهموار کنند اما اکنون دیگر زمان این حرفها نیست زیرا باید کارهای اقتصادی جلو برود».
منبع: نامه نیوز