به گزارش خبرگزاری انگلیسی «رویترز» «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان در زمینه مذاکره با ایران گفت: « تاکنون چهار دور مذاکره با ایران برگزار کردیم. گفتوگوها صمیمانه است. ما همچنان امیدواریم که این مذاکرات پیشرفت ملموسی ایجاد کنند، اما تاکنون به پیشرفت کافی برای خوش بین بودن در این زمینه دست نیافتهایم.»
وزیر خارجه سعودی درباره برگزاری مذاکرات دور دیگری از مذاکرات با ایران گفت: «هیچ برنامهریزی نشدهای است، اما ما آمادهایم که مذاکرات را ادامه دهیم.»
دولت عراق چندی قبل تلاش کرد تا در حاشیه اجلاس بغداد که سران عربستان، ایران، ترکیه، امارات، قطر، مصر و اردن به آن دعوت شدهاند، سران سعودی و ایران با هم دیدار کنند. عراق با هدف گرد هم آوردن سران منطقه با هدف یافتن نقاط مشترک میان آنان برای حل مشکلات منطقه، اجلاسی در سطح سران در بغداد برگزار کرد تا بعد از چند دور گفتوگوی اعلام نشده نمایندگان ایران و عربستان در بغداد طی ماههای گذشته، به قطع روابط دو کشور پایان دهد.
«ملک سلمان» پادشاه عربستان سعودی چندی قبل ابراز امیدواری کرد ه بود که گفتوگوها با ایران «به نتایج ملموسی برای اعتمادسازی» و احیای همکاریهای دوجانبه منجر شود.
پادشاه سعودی با وجود این در ادامه تهران را به «حمایت از گروههای مسلح» متهم کرد و مدعی شد که تهران بایستی حمایتش از این گروهها را متوقف کند. منظور ملک سلمان از «گروههای مسلح»، گروه انصارالله در یمن است.
ائتلافی به رهبری عربستان سعودی از فروردینماه سال 1394 کشور فقیر یمن را برای بازگرداندن قدرت به «عبد ربه منصور هادی»، رئیسجمهور مستعفی یمن هدف حملات سنگین هوایی، زمینی و دریایی قرار داده است. این حملات به نابودی زیرساختهای یمن و گسترش فقر، بیکاری و گسترش بیماریهای واگیردار در این کشور فقیر عربی منجر شده است. از زمان آغاز این حملات دهها هزار غیرنظامی یمنی شهید و زخمی شدهاند.
کارشناسان سازمان ملل، یمن را صحنه بزرگترین بحران بشری در جهان توصیف میکنند. بیش از 75 درصد جمعیت یمن در حال حاضر نیازمند نوعی کمکرسانی و حمایت بشردوستانه هستند. از این میان، میلیونها نفر نمیدانند وعده غذایی بعدیشان از کجا تأمین خواهد شد.
منبع: فارس