کد خبر :257278
مقام نظامی سابق صهیونیست: اسرائیل قادر به حذف برنامه هسته‌ای ایران نیست
فرمانده پیشین امور ایران در سازمان اطللاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی با اعتراف به توانمندی نظامی و دفاعی ایران تأکید کرد که رژیم صهیونیستی قادر به حذف برنامه هسته‌ای ایران نیست.

«دنی سیترینوویچ» در یادداشتی که در وبگاه اندیشکده «شورای آتلانتیک» بر ناکامی‌ رژیم صهیونیستی در برابر برنامه هسته‌ای ایران تأکید کرد.
در ابتدای این مقاله در ارتباط با لفاظی‌های هفته‌های اخیر رژیم صهیونیستی علیه برنامه هسته‌ای ایران نوشته شده است که در هفته‌های اخیر، اظهارات مقام‌های کنونی و سابق رژیم صهیونیستی در خصوص لزوم آمادگی برای حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران تشدید شده است.

چالش‌های راهبردی تل‌آویو برای تقابل با ایران
این مقام سابق رژیم صهیونیستی با اشاره به این اظهارات ادامه داد علی‌رغم آن که اظهارنظرات مقام‌های اسرائیلی نشان می‌دهد که تل‌آویو به دنبال مهار ایران است و می‌خواهد مانع پیشرفت هسته‌ای ایران شود و همچنین این سیگنال را به دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا می‌دهد که برداشتن گام‌های عملی برای توقف پیشرفت‌های هسته‌ای ایران حائز اهمیت است اما به واسطه یگان‌های سطح به هوای نیروهای ایران که بیشتر بر سامانه‌های اس 300 روسیه و سامانه‌های بومی چون «باور 373» و «سوم خرداد» تکیه دارد، رژیم صهیونیستی برای اجرای طرح حمله نظامی به ایران با چالش‌های راهبردی مواجه خواهد بود.

اعتراف به توانمندی دفاعی و نظامی ایران
در ادامه این گزارش با اعتراف به توانمندی هسته‌ای ایران نوشت، برخلاف عراق و سوریه که برنامه‌های هسته‌ای داشتند که متکی بر رأکتورهای هسته‌ای واحد بودند و رژیم صهیونیستی به ترتیب آن‌ها را در سال‌های 1981 و 2007 تخریب کرد، برنامه هسته‌ای ایران بر اساس دو تأسیسات غنی‌سازی بسیار ممحافظت‌شده و غیرمتمرکز است.

برنامه هسته‌ای ایران با دانش هسته‌ای بومی قابل بازسازی است
سیترینوویچ ادامه داد، در حالیکه زیرساخت‌های هسته‌ای عراق توسط فرانسه و زیرساخت‌های هسته‌ای سوریه توسط کره شمالی ساخته شده است، ایران طی سال‌‌ها پس از کمک اولیه «عبدالقدیر خان» دانشمند هسته‌ای پاکستان، توانسته است برنامه هسته‌ای خود را بر اساس دانش دانشمندان هسته‌ای ایرانی بسازد. به بیان دیگر، حتی اگر سایت‌های هسته‌ای ایران تخریب شود، دانش هسته‌ای بومی، دانشمندان ایرانی را قادر می‌سازد تا برنامه‌ هسته‌ای ایران را به سرعت بازسازی کنند.

حمله به ایران، هزینه سنگینی برای تل‌آویو به همراه خواهد داشت
این مقام سابق صهیونیستی سپس تأکید کرد که برخلاف حملات تل‌آویو به برنامه‌های هسته‌ای عراق و سوریه که هیچ‌گونه پاسخی را به همراه نداشت، ایران و گروههای مقاومت منطقه به هرگونه حمله به ایران پاسخ خواهند داد و به بیان دیگر، 1.5 میلیارد دلاری که به نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی به منظور آمادگی برای یک حمله نظامی احتمالی به ایران تخصیص داده شده است، تنها شروع هزینه‌هایی است که تل‌آویو در نتیجه حمله احتمالی به ایران متحمل خواهد شد زیرا پاسخ «محور مقاومت»، پیامدهای نجومی برای رژیم صهیونیستی به همراه خواهد داشت.
نویسنده این مقاله سپس با اشاره به این موارد ادامه داد، نتیجه‌ این است که برخلاف حملات پیشین اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای، حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران فقط مسئله توانمندی هدف قرار دادن سایت‌های بسیار محافظت‌شده و برانگیختن پاسخ ایران نیست بلکه به راه انداختن یک کمپین دشوار و شاید غیرقابل تحمل علیه دیگر عناصر محور مقاوت همچون جنبش حزب‌الله لبنان است که در سال‌های اخیر به طرز چشمگیری توانمندی‌های خود را تقویت کرده است.
این مقام سابق رژیم صهیونیستی ادامه داد، به بیان دیگر، سیاستمداران اسرائیلی در حال قمار کردن روی گزینه حمله نظامی هستند؛ حمله ای که در بهترین حالت ممکن هم فقط برنامه هسته ای ایران را به تعویق می اندازد و اسرائیل را در شرایط بسیار دشوار نبرد در جبهه شمالی اش قرار می‌دهد و بنابراین با توجه به تنش‌های موجود یبن تل‌آویو و ایران، اظهارنظراتی که هیچ تأثیری بر راهبرد ایران ندارد، تنها طرفین را وارد یک تقابل و درگیری نامطلوب می‌کند.

ساخت بمب اتم در حال حاضر بر روی میز ایران قرار ندارد
این مقام سابق رژیم صهیونیستی سپس ادامه داد که گرچه تل‌آویو نگران برنامه هسته‌ای ایران است اما باید واقع‌بین باشد و گزینه نظامی باید برای وضعیتی باشد که ایران رسماً تصمیم به تولید بمب اتم کند و طبق گفته سازمان‌های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی و حتی «ویلیام برنز» مدیر «سیا»، چنین سناریویی در حال حاضر روی میز جمهوری اسلامی ایران قرار ندارد.
فرمانده پیشین امور ایران در سازمان اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی سپس با تشریح تمامی این سناریوها ادامه داد که تل‌آویو باید اجازه دهد که جامعه بین‌الملل کمپین جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات اتمی را پیش ببرد و بر همکاری با دولت بایدن و دیگر طرف‌های برجام برای ایجاد یک راهبرد جامع متمرکز شود که این راهبرد جامع می‌تواند شامل تشدید مداوم نظام بازرسی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باشد تا ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران تضمین شود.

جامعه بین‌الملل از طرح‌های ضدایرانی اسرائیل حمایت نمی‌کند
وی ادامه داد، این تفکر اشتباه است که تل‌آویو گمان می‌کند که حمله نظامی به تأسیسات ایران از حمایت بین‌المللی برخوردار است زیرا جهان از جمله آمریکا این قضیه را تأیید می‌کنند و می‌پذیرند که ایران از طریق برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل می‌تواند تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خاک خود برای اهداف صلح‌آمیز غنی‌سازی انجام دهد بنابراین رویکرد «غنی‌سازی صفر» اسرائیل دیگر واقع‌بینانه نیست و تا زمانیکه ایران بمب اتم نسازد و سایت‌های این کشور تحت نظارت باقی بماند، هیچ کشوری حتی ایالات متحده آمریکا نیز از حمله نظامی تل‌‌آویو به ایران حمایت نخواهد کرد.

هیچ راه‌حل جادویی برای برنامه هسته‌ای ایران وجود ندارد
این مقام سابق رژیم صهیونیستی تأکید کرد که مقام‌های رژیم صهیونیستی همچنین باید به خاطر بسپارند که تهدید صرف حمله نظامی ممکن است دولت بایدن را به سمت برجام سوق دهد و تل‌‌آویو باید این واقعیت را درک کند که هیچ راه حل جادویی برای برنامه هسته ای ایران وجود ندارد و این که حمله ممکن بود یک دهه پیش که برنامه هسته‌ای ایران پیشرفت چندانی نداشت، جوابگو باشد اما در حال حاضر راه‌حل نیست.
در پایان این گزارش به این شکل نتیجه‌‌گیری کرده بود که برای رژیم صهیونیستی هیچ‌ گزینه خوبی وجود ندارد و فقط گزینه‌های بد وجود دارد که این امر ناشی از اتخاذ یک سیاست شکست خورده در قبال جمهوری اسلامی ایران است که توسط «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور ایالات متحده به بهانه‌های واهی انجام شد و متعاقباً تل‌آویو این سیاست را به همراه اقدامات دیگری چون خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای ایران و ترور دانشمندان هسته‌ای ایران ادامه داد که این گونه اقدامات به جای به تأخیر انداختن برنامه هسته‌ای ایران، تنها جمهوری اسلامی ایران را به سوی پیشبرد برنامه‌هایش با یک سرعت بیشتر سوق داد.

 

منبع: فارس