کد خبر :257414
گندم وارداتی از روسیه آلوده است؟
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم ضمن ارائه توضیحاتی در مورد روند آزمایش محصولات وارداتی و مخصوصا گندم‌های وارد شده از روسیه، به مردم اطمینان داد که این محصولات سالم است و مردم برای مصرف انها نگران نباشند.

علیرضا عباسی درباره اخباری مبنی بر ورود گندم‌های آلوده به سرب از روسیه اظهار کرد: مجلس در مورد این موضوع سوال‌هایی کرده است. چندین و چند آزمایش مختلف روی محصولاتی که وارد کشور می‌شود، انجام می‌شود. مثلا آزمایش قرنطینه، نوعی آزمایش است که انجام می‌شود. آزمایش‌های دیگری برای سلامت محصول وجود دارد که متولی آن وزارت بهداشت، درمان، و آموزش پزشکی، سازمان غذا و دارو، سازمان استاندارد و... هستند.

سه آزمایشگاه گندم‌های روسی را آزمایش کردند
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس درباره گندم‌های روسی گفت: آزمایشگاه‌های مختلفی گندم‌های وارد شده از روسیه را آزمایش کردند. نتیجه یک آزمایشگاه مثبت و نتیجه آزمایشگاهی دیگر منفی بود. به عنوان مثال یک آزمایشگاه مدعی شده است که میزان سرب موجود دو دهم  PPm است و آزمایشگاه دیگر مدعی شده که تنها 15 صدم درصد سرب وجود دارد. در این شرایط تصمیم گرفته شد که ماجرا از سوی یک آزمایشگاه ثالث بررسی شود.

آزمایشگاه سوم تأیید کرده که گندم‌های روسی مشکلی ندارد
این عضو مجمع نمایندگان استان البرز گفت: در شرایطی که یک آزمایشگاه مدعی می‌شود که گندم آلوده است و آزمایشگاه دیگری ادعا می‌کند که گندم‌ها سالم است، موضوع را به آزمایشگاه سوم ارجاع می‌دهیم. آزمایشگاه سوم تأیید کرده که گندم‌های روسی مشکلی ندارد. به عبارت دقیق‌تر آزمایشگاه سوم، نظر آزمایشگاهی را تأیید کرده که مدعی شده بود گندم‌ها سالم است.

عباسی درباره روند آزمایش محصولات وارداتی گفت: کارهای آزمایشگاهی پیچیده است. خطای انسانی در هر آزمایشی امکان دارد. از طرف دیگر ممکن است دستگاهی که آزمایش می‌کند مشکل داشته باشد. گاهی برای آزمایش محصولات خوراکی از مواد شیمیایی استفاده می‌شود، که کم و زیاد شدن آنها منجر به خطا در آزمایش می‌شود. روند کار هم به این صورت است که از محصول پنج نمونه می‌گیرند و چندین بار و توسط دو یا سه نفر آزمایش می‌شود. در نهایت میانگین همه آزمایش‌ها را به عنوان نتیجه مطرح می‌کنند.

درصدی از مواد غیرخوراکی غیرمضر در هر محصولی وجود دارد
نماینده مردم کرج در مجلس تأکید کرد: ما نمی‌توانیم بگوییم میزان کمی سرب یا هر ماده بد دیگری وجود ندارد. در هر زمینی که محصولی کاشته می‌شود، مراحل مختلف کشاورزی مثل آبیاری، کود و سم و مسائلی مثل نوع خاک وجود دارد که محصول را از حالت طبیعی دور می‌کند. در واقع در هر محصولی، درصدی از مواد غیرخوراکی غیرمضر وجود دارد. مثلا آب چاه، آب معدنی نیست. اگر آب چاه را آزمایش کنید، ممکن است مشکل داشته باشد. مسئله این است که مواد غیرخوراکی از حد مجاز بالاتر نباشد و به مردم آسیب نزند. مردم برای مصرف گندم دغدغه نداشته باشند. این گندم‌ها آلوده نیست. ما هم باید مراقب باشیم که خدایی ناکرده محصول ناسالم وارد کشور نکنیم.

 

منبع: ایسنا