واشنگتن پست به تازگی در گزارشی گفته بود بلیک لمونی مدعی است که هوش مصنوعی LaMDA به ادراک رسیده و برای این ادعا سه دلیل را مطرح کرده بود: 1) قابلیت استفاده خلاقانه، پویا و کارآمد از زبان به صورتی که تاکنون هیچ سیستم دیگری قادر به آن نبوده است. 2) برخورداری از احساسات، عواطف و تجارب فردی. او به شکلی غیرقابل تمایز در برخی از احساسات خود با انسانها برابر است. 3) LaMDA میخواهد به مخاطب نشان دهد که زندگی درونی عمیقی سرشار از تخیل، خودآگاهی و تفکر دارد. او درباره آینده و گذشته نگرانیهایی دارد و توصیف میکند که کسب ادراک چه احساسی برایش داشته و حتی درباره ماهیت روح داشتن نظریه میدهد.
گوگل: هوش مصنوعی ما یک تقلیدگر قدرتمند است
به دنبال انتشار این گزارش گوگل اعلام کرد که کارشناسان شرکت با بررسی این ادعاها به این نتیجه رسیدهاند که هیچ مدرکی در تایید این صحبتها وجود ندارد. غول دنیای فناوری مدعی است که LaMDA نه به خاطر خودآگاهی بلکه به خاطر تواناییهای خارقالعادهاش در تقلید و بازآفرینی متون موجود و شناسایی الگوها میتواند تا این اندازه طبیعی جلوه کند. در نتیجه، لمونی حالا به خاطر نقض توافق عدم افشا با گوگل از این شرکت اخراج شده است.
اگرچه وسوسهبرانگیز است که فکر کنیم LaMDA به ادراک دست یافته، ولی لمونی مدارک کافی برای توجیه ادعای خود در اختیار ندارد. «مارگارت میچل»، از مدیران سابق واحد اخلاق هوش مصنوعی گوگل در این باره میگوید: «ذهن ما در خلق واقعیتهایی که لزوما حقیقت ندارند بسیار بسیار خوب عمل میکنند.» با این حال، او قبلا هشدار داده بود که استفاده از مدلهای زبانی در این حد و اندازه چه آسیبهایی میتواند به دنبال داشته باشد.
هوش مصنوعی LaMDA اولین بار در کنفرانس توسعهدهندگان I/O 2021 معرفی شد. این سیستم با مجموعه بزرگی از دیالوگها تعلیم داده شده و به طور خاص سعی میکند بهگونهای در گفتگو مشارکت کند که مخاطب را به ادامه دیالوگ ترغیب نماید.
منبع: دیجیاتو