..::خبرجویان جوان ::..

کد مطلب: ۲۳۰۶۴۸  |  تاريخ: ۱۳۹۹/۶/۳۱  |  ساعت: ۹ : ۴۱


دلایل گرانی گوشت در بازار

علی رغم انباشت دام در واحد‌های دامداری، قیمت گوشت با نوساناتی در بازار رو به رو شده که هر یک از مسئولان دلایل خاص خود را برای این گرانی‌ها مطرح می‌کنند.

علی رغم انباشت دام سبک و سنگین در واحدهای دامداری و ذخایر مناسب پشتیبانی امور دام، اما قیمت گوشت در مغازه ها با التهاباتی رو به ور شده است که هر یک از مسئولان دلایل خاص خود را برای این گرانی ها مطرح می کنند.
بررسی ها از سطح بازار نشان می دهد که قیمت هر کیلو شقه گوسفندی 110 تا 115 هزار تومان، ران گوسفندی 125 هزار تومان و سردست گوسفندی 120 هزار تومان، شقه گوساله 100 هزار تومان، سردست گوساله 110 هزار تومان و ران گوساله 115 هزار تومان است.
بسیاری از مسئولان بر این باورند که با وجود انباشتگی دام سبک و سنگین، شرایط مساعد مرتع و زایش های مناسب پاییز کمبودی در عرضه وجود ندارد که بر التهاب قیمت گوشت در بازار دامن بزند و تنها سودجویی عوامل واسطه و دلال منجر به اختلاف چندبرابری قیمت از مبدا تا مقصد را به همراه دارد.
ماجرا تنها به این جا ختم نمی شود چرا که با وجود گرانی قیمت نهاده های دامی و اختلاف چندبرابری ذرت و کنجاله سویا با نرخ مصوب، نگرانی هایی مبنی بر افزایش چشمگیر قیمت گوشت و تعطیلی صنعت دامپروری وجود دارد که انتظار می رود مسئولان ذی ربط قبل از بحران جدی تدابیری بیندیشند.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین دلایل گرانی گوشت، قاچاق دام و چشم انداز بازار در ماه های آتی با خبر شویم:

گرانی گوشت ارتباطی به دامدار ندارد
سعید سلطانی مدیر عامل اتحادیه دامداران کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از انباشت دام در واحد‌های دامداری خبر داد و گفت: علی رغم انباشت مقادیر قابل توجهی دام روی دست دامدار، اما قیمت گوشت در سایه کمبود نظارت دستگاه‌های متولی بالای 100 هزار تومان است.
وی با اشاره به اینکه گرانی گوشت ارتباطی به دامدار ندارد، افزود: با استمرار این روند به تولید پایدار نمی‌رسیم چرا که چوبداران و دلالان با در دست گرفتن بازار اقدام به عرضه گوشت با نرخ‌های دلخواه در بازار می‌کنند.
سلطانی ادامه داد: با وجود واردات نهاده دامی با ارز 4200 تومان، اما کنجاله و ذرت با نرخ‌های بالا به دست دامدار می‌رسد و تولیدکنندگان برای سیرکردن شکم دامشان چاره‌ای به غیر از خرید با قیمت بالا را ندارند.
مدیر عامل اتحادیه دامداران با اشاره به اینکه اختلاف چندبرابری قیمت مصوب نهاده با بازار آزاد منطقی نیست، بیان کرد: با وجود واردات نهاده با ارز 4200 تومانی، ذرت و کنجاله سویا نباید خوراک دام چندبرابر نرخ مصوب به دست تولیدکننده برسد که متاسفانه سود جویی دلالان و عوامل واسطه و بی اعتمادی به تشکل‌ها موجب شده واردکنندگان پس از واردات و نگه داری در انبار‌ها با قیمت‌های گزافی نهاده را در بازار سیاه عرضه کنند.
به گفته وی، با استمرار روند فعلی نهاده‌های دامی و کاهش قدرت تحمل دامدار پیش بینی می‌شود که صنعت دامپروری در ورطه نابودی قرار گیرد.
سلطانی در پایان درباره آخرین وضعیت تامین واکسن تصریح کرد: با حذف ارز دولتی و اختصاص ارز نیما به واردات و مشکلات انتقال ارز، تامین واکسن با مشکلاتی روبرو شده است.

انباشت دام سنگین در واحدهای دامداری
احمد مقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداران در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  با اشاره به اینکه بازار نهاده های دامی تعریفی ندارد، اظهار کرد: هم اکنون هر کیلو کنجاله سویا با نرخ 10 هزار تومان، جو 3 هزار تومان و ذرت 3 هزار و 500 تومان پیدا نمی‌شود که اگر دولت هر چه سریع‌تر این مشکلات را حل نکند، ظرف یک تا 2 ماه آینده صنعت دامپروری نابود می‌شود.
وی افزود: نرخ فعلی جو و ذرت با قیمت مصوب 2 برابر و کنجاله سویا با قیمت مصوب 4 برابر فاصله دارد.
مقدسی ادامه داد: عرضه با نرخ‌های فعلی بیانگر زیان دامداران است که با این وجود خطر جدی پیش روی این صنعت است.
رئیس انجمن صنفی گاوداران با انتقاد از انباشت چشمگیر دام سنگین در واحد‌های دامداری، بیان کرد: با توجه به ممنوعیت صادرات، پشتیبانی امور دام هر کیلو گوشت را با نرخ 70 هزار تومان خریداری می‌کند که این نرخ جوابگوی هزینه‌های تولید نیست.
وی حداقل قیمت خرید گوشت پشتیبانی از دامدار را 75 هزار تومان اعلام کرد و گفت: با احتساب سود معقول برای دامدار هر کیلو گوشت با نرخ 80 هزار تومان باید خریداری شود.

کمبودی در عرضه دام نداریم
علی اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه دام محرم وجود ندارد، اظهار کرد: هم اکنون قیمت هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ 92 تا 97 هزار تومان به مغازه دار و با احتساب 10 درصد سود 110 هزار تومان به مصرف کننده عرضه می‌شود.
ملکی قیمت هر کیلو دام زنده را 43 تا 45 هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به شرایط مساعد عرضه، قیمت دام نسبت به روزهای اخیر در ایام تاسوعا و عاشورا تغییری نکرده است‌.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی درباره آخرین وضعیت قاچاق دام بیان کرد: قاچاق دام کماکان از مرزهای کشور در حال انجام است که استمرار این روند منجر به افزایش قیمت گوشت می شود.
این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: با توجه به کاهش واردات و خروج غیرقانونی دام از مرزهای کشور انتظار می رود که مسئولان جلوی این امر را بگیرند تا نوسانی در بازار داخل ایجاد نشود.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران


لينک مطلب: http://www.khabarjooyanejavan.ir/ NSite/FullStory/?Id=230648

چاپ خبر