کد مطلب: ۲۴۱۲۹۳ | تاريخ: ۱۳۹۹/۱۰/۲۱ | ساعت: ۰ : ۳۰
«تسفی بارئیل» کارشناس امور عربی و خاورشناس اسرائیلی با اشاره به غیبت «عبدالفتاح السیسی» رئیسجمهور مصر در نشست اخیر شورای همکاری خلیج فارس و اعزام «سامح شکری» وزیر خارجه این کشور به نشست مذکور، گفت که السیسی از مفاد آشتی با قطر ناراضی است.
بارئیل در مقالهای در روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» نوشت که السیسی در نشست شورای همکاری خلیج فارس شرکت نکرد چرا که مفاد توافقنامه آشتی با قطر را امتیازدهی بیش از حد به نفع دوحه و نقض منافع قاهره میداند و از لغو درخواست چهار کشور برای تعطیلی شبکه الجزیره و توقف حمایت قطر از اخوانالمسلمین خشمگین است.
وی افزود که قضیه تعطیلی شبکه الجزیره و قطع حمایت قطر از گروه اخوانالمسلمین دو مسئله مهمی بود که باعث شد مصر در ابتدای بروز بحران در روابط عربستان سعودی، امارات و بحرین با قطر به این کشورها برای محاصره قطر بپیوندد.
بارئیل همچنین با اشاره به اینکه «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی در جریان توافق سازش با رژیم صهیونیستی مشورتی با السیسی انجام نداده بود، نوشت که السیسی از رفتار امارات و اقدام مستقل آن در خصوص عادیسازی روابط با اسرائیل نیز عصبانی است و با وجود اینکه از توافق سازش امارات و این رژیم استقبال کرده بود اما از اعزام سفیر مصر به مراسم امضای توافق سازش دو طرف در واشنگتن خودداری کرد و همین امر نشان میدهد که هیچ نشانهای دال بر تصمیم السیسی برای حل اختلافات با بنزاید وجود ندارد به خصوص که آنها درباره جنگ در لیبی نیز اختلاف نظر دارند و قاهره جریان حاکم در لیبی را تهدیدی برای امنیت ملی مصر میداند.
طبق گزارش وبگاه «عربی 21»، بارئیل همچنین در مقاله خود نوشت که مصر از گزارشهای مربوط به تصمیم مشترک اسرائیل و ابوظبی برای ایجاد کانال آبی که دریای سرخ را از طریق ایلات با بندر حیفا متصل میکند و نیز ایجاد خط لوله نفتی بین ایلات و اشدود، نگران است.
بنابراین گزارش، امارات با شرکتهای اسرائیلی در مناقصه خرید بندر حیفا همکاری کرده، اقدامی که خسارتهای زیادی به منابع مهم در مصر از جمله کانال سوئز وارد خواهد آورد.
او نوشت که پیشبرد روند عادیسازی روابط اسرائیل با سودان نیز دیگر موارد اختلاف بین قاهره و ابوظبی است.
چهار کشور عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر از پنجم ژوئن سال 2017 روابط دیپلماتیک خود با قطر را قطع کردند و ضمن محاصره زمینی، هوایی و دریایی این کشور، سیزده شرط از جمله کاهش روابط با تهران، تعطیلی شبکه الجزیره و قطع حمایت از اخوانالمسلمین و حماس را برای از سرگیری این روابط تعیین کرده بودند.
روابط میان چهار کشور یادشده با قطر تا حدود دو ماه گذشته متشنج بود تا اینکه وزیر خارجه کویت اخیرا اعلام کرد با میانجیگری این کشور، رایزنیهایی میان چهار کشور مذکور و قطر صورت گرفته و این گفتوگوها «ثمربخش» بوده است.
روز سهشنبه گذشته نیز «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر به دعوت «سلمان بن عبدالعزیز» شاه سعودی در چهل و یکمین اجلاس سران شورای همکاری خلیج فارس در شهر «العلا» در عربستان سعودی شرکت کرد؛ نشستی که به اجلاس آشتی با قطر معروف شد.
منبع: فارس