..::خبرجویان جوان ::..

کد مطلب: ۲۴۱۳۷۷  |  تاريخ: ۱۳۹۹/۱۰/۲۴  |  ساعت: ۱۶ : ۴۹


یک کشور دیگر نیز خورشید مصنوعی ساخت

مرکز تحقیقاتی KSTAR با همکاری دانشگاه ملی سئول و دانشگاه کلمبیای آمریکا به این موفقیت دست یافته است. در سال 2019 این مرکز تحقیقاتی رکورد دنیا در این زمینه را جابه‌جا کرده و توانسته بود دو بار به مدت 8 ثانیه به چنین پلاسمایی دست یابد. در سال 2018 مرکز KSTAR توانسته بود برای اولین بار، به دمای یون پلاسمای بالاتر از 100 میلیون درجه‌ی سانتی‌گراد برسد.

برای اینکه بتوان واکنش‌های گداخت درون خورشید را روی زمین بازسازی کرد، باید ایزوتوپ‌های هیدروژن درون دستگاه گداختی مشابه KSTAR قرار داده شوند تا یون‌ها و الکترون‌ها از یکدیگر در حالت پلاسما جدا شوند و یون‌ها در دماهای بالا نگهداری شوند.

تا کنون دستگاه‌های گداخت دیگری نیز وجود داشته‌اند که به مدت بسیار کوتاهی پلاسما با دمای بالاتر از 100 میلیون درجه‌ی سانتی‌گراد تولید کرده‌اند، ولی هیچکدام از آن‌ها نتوانسته‌اند بالاتر از 10 ثانیه این وضعیت را حفظ کنند.

دکتر «سیوو یون» به‌عنوان رئیس مرکز تحقیقات KSTAR، می‌گوید: «تکنولوژی‌های مربوط به نگهداری طولانی مدت پلاسما در دمای بالای 100 میلیون درجه‌ی سانتی‌گراد، کلید به حقیقت پیوستن بهره‌برداری از انرژی گداخت هسته‌ای است و 20 ثانیه‌ی دستیابی شده توسط ما، از اهمیت بالایی برخوردار است و می‌تواند آینده‌ی این انرژی را دگرگون کند.»

دکتر «یونگ پارک» از دانشگاه کلمبیا به‌عنوان همکار این تحقیق، می‌گوید: «برای ما افتخار بزرگی است که در این پروژه همکاری داشته‌ایم. این موفقیت مرهون ابررسانا بودن دستگاه KSTAR است و می‌تواند راه را برای استفاده از گداخت هسته‌ای هموار کند.»

KSTAR در نظر دارد تا یافته‌های خود را طی کنفرانس آینده‌ی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اختیار محققین این زمینه قرار دهد. هدف نهایی این پروژه نگهداری پلاسمای فوق گرم به مدت 300 ثانیه است و این هدف برای قبل از سال 2025 برنامه‌ریزی شده است.

 

منبع: مجله ایلیاد/


لينک مطلب: http://www.khabarjooyanejavan.ir/ NSite/FullStory/?Id=241377

چاپ خبر