کد مطلب: ۲۴۳۵۷۵ | تاريخ: ۱۳۹۹/۱۱/۶ | ساعت: ۸ : ۳۱
با وجود آنکه خودرانها هنوز به صورت عمومی کاربرد پیدا نکردهاند و مردم هم اعتماد زیادی به این مفهوم ندارند اما خودروسازان و استارتآپها مصمم هستند که این ایده را توسعه دهند و در این راه هزینهی زیادی هم صرف میکنند. اکنون جدیدترین برنامهی جذب سرمایهی جنرال موتورز (GM) برای شرکت «کروز» (Cruise) با گروهی از سرمایهگذاران از جمله مایکروسافت برای سرمایهگذاری بیش از 2 میلیارد دلاری به توافق رسیده است.
البته توانایی هر فناوری تا زمانی که کار نکرده، اثبات نمیشود. بنابراین اگرچه هنور اتومبیلهای خودران وجود ندارند و چندین تلاش برای ساخت آنها، از جمله تلاش های اوبر موفق نبوده است، اما لزوما به عنوان یک طرح مفهومی صرف مطرح نیستند و شرکتهای گوناگونی مانند تسلا به پیشرفتهای خوبی در این زمینه رسیدهاند. بدین ترتیب سرمایهگذاری بزرگترین شرکتهای فناوری در این زمینه عجیب نیست.
هدف برنامهی کروز جنرال موتورز تولید تاکسیهای رباتیک برای مصرف عمومی است. اگرچه استارتآپ کروز برای ساخت خودروی نهایی به شرکت مادر خود، جنرال موتورز نیاز دارد اما مایکروسافت هم شریک مهمی در این پروژه خواهد بود. به گفتهی «دن امان» (Dan Ammann) مدیرعامل کروز، فراتر از قدرت پردازش مورد نیاز برای خودرانها، مایکروسافت اعتماد عمومی را در این زمینه به ارمغان میآورد.
او گفت: «مأموریت ما برای حملونقل ایمنتر، بهتر و مقرونبهصرفهتر برای همه، فقط یک رقابت فناوری نیست، بلکه یک رقابت اعتماد است. همزمان با توسعه و تجاریسازی ناوگان اتومبیلهای خودران و تمام الکتریکی، مایکروسافت به عنوان معیار طلایی قابل اعتمادسازی فناوری، قدرت ما را چند برابر میکند.»
طی همکاری مایکروسافت با جنرال موتورز توافقهایی برای استفاده از سیستم عامل ابری این شرکت یعنی «آژور» (Azure) هم انجام شده است. این کار به هوش مصنوعی آموزشپذیر پروژهی اوریجین (Origin) کروز کمک میکند تا خودرانهای مسافربری (شاتلها) را به صنعتی درآمدزا تبدیل کند.
«ماری بارا» (Mary Barra) مدیرعامل جنرال موتورز هم گفت: «مایکروسافت به ما در سرعت بخشیدن به تجاریسازی وسایل نقلیهی خودران تمام الکتریکی کروز کمک میکند. با توجه به راهاندازی 30 خودروی الکتریکی جدید در زمینهی مشاغل و خدمات گوناگون تا سال 2025 با همراهی مایکروسافت از ویژگیهای بیشتری از محاسبات ابری استفاده خواهیم کرد.»
آزمایش بدون رانندهی خودران در پروژهی کروز جنرال موتورز
Credit: Cruise
این موضوع در کنار پلتفرم رایانهای «اج» (Edge) مایکروسافت موجب صرفهجویی گسترده در زمان توسعهی پروژهی کروز میشود. کروز در حال حاضر هزاران ساعت آزمایش را در خیابانهای سانفرانسیسکو با خودروهای الکتریکی نیمهخودکار بولت (Bolt) انجام داده و ماه گذشته نخستین جابهجایی بدون حضور راننده پشت فرمان را به پایان رسانده است. برای پیشگیری از عدم بازگشت سرمایه، کروز باید هر چه زودتر این تجربه را با ابزارهایی که مایکروسافت و دیگران ارائه میدهند، ترکیب کند.
«ساتیا نادلا» (Satya Nadella) مدیرعامل مایکروسافت گفت: «پیشرفت در فناوری دیجیتال در حال ارائهی تعریف جدیدی از شیوهی کار و زندگی ما از جمله در جابهجایی مردم و کالاهاست. ما به عنوان خدمات ابری ترجیحی برای کروز و جنرال موتورز از قدرت رایانش آژور برای کمک به توسعهی آنها و راهاندازی خطوط اصلی حملونقل استفاده خواهیم کرد.»
با توجه به اینکه هماکنون ارزش کروز 30 میلیارد دلار است که تقریبا 40 درصد از ارزش بازار جنرال موتورز را شامل میشود، مایکروسافت با این همکاری، علاوه بر ورود به عرصهی خودرانها مانند گوگل و اپل، احتمالا به دنبال افزایش ارزش سهام خود هم هست.
عکس کاور: شاتل پروژهی اوریجین در شرکت کروز جنرال موتورز
Credit: Cruise
منبع: مجله دیجی کالا