کد مطلب: ۲۴۳۷۲۶ | تاريخ: ۱۳۹۹/۱۱/۱۲ | ساعت: ۸ : ۴۵
کاوشگر ناسا چندین دهه پیش موفق به شناسایی چنین ترکیب شیمیایی روی این سیاره شده بود ولی در 2020 پژوهشی به این موضوع پی برد. حالا پس از گذشت چندین ماه، مقاله جدیدی در ژورنال «Astrophysical Journal Letters» منتشر شده که تئوری حیات در سیاره زهره را زیرسوال میبرسد.
پژوهشگران در مقاله اخیر دادههای مورداستفاده برای ادعای کشف فسفین در اتمسفر این سیاره را مورد بررسی قرار دادهاند. این تیم نتوانسته به یک امضا و علامت طیفی آشکار درباره این گاز در دادهها دست پیدا کند که ادعاهای وجود حیات در این سیاره را با تردید جدی روبهرو میکند.
محققان با مطالعه رفتار گازهای موجود در اتمسفر این سیاره متوجه این موضوع شدهاند که این گاز بجای فسفین، «گوگرد دیاکسید» بوده که یک گاز معمول و رایج در اطراف زهره محسوب میشود و نشانهای از حیات احتمالی در این سیاره نیست. چنین یافتهای امیدها برای یافتن زندگی فرازمینی یا تمدن بیگانه در این سیاره را از بین میبرد.
در زمان انتشار پژوهش مبنی بر کشف فسفین در اتمسفر سیاره زهره، بسیاری از جوامع علمی به چنین یافتهای شک داشتند. فسفین به سرعت در اتمسفر از بین میرود و وجود مقدار قابل توجهی از آن به معنای وجود منبعی است که بطور فعال آن را تولید میکند. همین موضوع موجب شکلگیری تئوری مبنی بر وجود فرایندهای بیولوژیکی در این سیاره شد که حالا پژوهش جدید، آن را نابود میکند.
در حالی که مقاله اخیر میتواند امیدها برای کشف حیات در سیاره زهره را از بین ببرد، اما این موضوع به معنای عدم وجود حیات فرازمینی در منظومه شمسی نیست. به باور اخترشناسان، احتمالا حیات در برخی قمرهای سیارهها وجود دارد.
منبع: دیجیاتو