کد مطلب: ۲۴۶۳۴۳ | تاريخ: ۱۳۹۹/۱۲/۲۰ | ساعت: ۱۱ : ۱
فرحناز رافع رئیس مرکز ملی فرش ایران دیروز در یک نشست خبری با اشاره به هویت بخشی به فرش ایرانی، گفت: با همکاری وزارت دادگستری سه کمیته خلاقیت، اصالت و هویت را راه اندازی کرده ایم و در این راستا علامت تاییدی فرش دستباف را با همکاری قوه قضائیه به ثبت رسانده ایم و با مشارکت یک شرکت کره جنوبی و سازمان ملل شناسه فرش که هویت فرش است و شفاف سازی در کمیت و کیفت فرش است را رونمایی کردیم بنابراین فراخوان ثبت نام کارگزاری ثبت فرش ها را خواهیم داشت که از این پس فرش ها ی ایرانی دارای شناسنامه می شوند و از زمانی که فرش بافته می شود و روی دار قرار می گیرد کد گذاری می شود و نام بافنده و نام برند تجاری روی آن ثبت می شود.
رئیس مرکز ملی فرش ایران، افزود: برای تحریک تقاضا و فروش فرش دستباف در داخل و خارج نیز اقداماتی انجام شده، است لذا در راستای فروش اقساطی فرش براساس مصوبه ای مقرر شده که برای فروش اقساطی فرش بانک مرکزی دو بانک و چند صندوق را معرفی کند و در این راستا هفته آینده تفاهمنامه های با بانک کارآفرینی برای فروش اقساطی فرش و حمایت از زنجیره تولید خواهیم داشت.
وی به وضعیت صادرات فرش دستباف اشاره کرد و گفت: آمار مقایسه ای سال 1399 نسبت به سال 1398 نشان می دهد که صادرات فرش دستباف به لحاظ وزنی 16.4 درصد افزایش داشته است اما به لحاظ ارزشی کاهش داشته است.
ارفع افزود: بیش از 2 میلیون نفر در حوزه فرش دستباف شاغل هستند که در این حوزه فعالیت های مستمر و غیر مستمر دارند و بیش از 261 هزار نفر از قالیبافان ما نیز تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.
رئیس مرکز ملی فرش دستباف اظهار داشت: در بودجه سال 1400 برای بیمه 191 هزار قالیباف بودجه تخصیص یافت است که در هفته گذشته با حضور معاون اول رئیس جمهوری افزایش 20 درصدی شماره بیمه شدگان و رسیدن این تعداد به حدود 313 هزار نفر در بودجه سال 1400 را خواستار شدیم.
وی همچنین از معرفی 260 هزار نفر از قالیبافان به صندوق بیمه روستایی خبر داد و افزود: برای نخستین بار طی تفاهمنامه ای با شرکت بیمه ایران، بیمه درمانی و تکمیلی قالیبافان اجرایی شد.
رافع در زمینه تولید فرش بیان داشت: تولید فرش دستباف در 10 ماهه امسال نسبت به سال گذشته 34 درصد رشد داشته است که بیشترین میزان فرش در حوزه فرش های تجاری بوده است.
رئیس مرکزی ملی فرش ایران بیان داشت: 42 درصد فرش ها بافته شده در حوزه تجاری بوده است و پس از آن فرش درشت بافت با 19 درصد، تابلو فرش 9 درصد، فرش ابریشم 6 درصد و فرش ظریف و کرک نیز 16 درصد بوده است.
رافع از تشکیل کنسرسیومهای داخلی به منظور توسعه زیرساختهای صادرات و فروش داخلی خبر داد و گفت: در این راستا نخستین پایانه صادراتی فرش دستباف به صورت پایلوت در استان زنجان تشکیل شد و دومین آن را نیز در فرودگاه امام خمینی(ره) راهاندازی خواهیم کرد.
رئیس مرکز ملی فرش دستباف با بیان اینکه پس از 6 سال موفق به دریافت بودجه مرکز ملی فرش، شدیم، بیان داشت: علاوه بر آن مبلغ هزار میلیارد تومان نیز در قالب تسهیلات ارزان قیمت به فعالان این بخش و قالیبافان برای ساخت مجتمعها و ایجاد کارگاههای متمرکز و غیرمتمرکز تعلق گرفت.
وی افزود: همچنین هزار میلیارد تومان نیز از محل بودجه وزارت تعاون برای توسعه فرش اختصاص یافت.
رئیس مرکز ملی فرش دستباف بیان داشت: توتستانها و نوغانداری از بین رفته است و ابریشم به میزان کافی در کشور تولید نمیشود بنابراین نرخ تعرفه واردات ابریشم از 26 درصد به 20 درصد کاهش یافت.
وی بیان داشت: در سال 2019 بیش از یک میلیارد دلار در جهان صادرات فرش دستباف انجام شد که عمده ترین صادرکنندگان آن هند، پاکستان، ایران، نپال، چین، افغانستان، مصر و ترکیه بوده اند.
رافع افزود: به دلیل مشکلاتی که در ورود موقت فرش وجود داشت هزاران رفوگر از ایران به کشورهای دیگر از جمله ترکیه و آذربایجان مهاجرت کرده اند اما با اصلاحاتی که در ماده 75 آئین نامه اجرایی قانون امور گمرکی انجام شد در بخش بازیافت فرش دستباف اقدامات خوبی انجام شده و لذا در داخل کشور فرش را رفوگری خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه قبول داریم که صادرات فرش دستباف نباید مشمول سیاست رفع تعهد ارزی شود اما این اتفاق افتاده است، لذا با رایزنی های انجام شده مهلت رفع تعهد ارزی برای صادرات فرش که سال گذشته یکسال تعیین شده بود امسال نیز یکسال خواهدبود.
منبع: فارس