..::خبرجویان جوان ::..

کد مطلب: ۲۵۱۰۶۷  |  تاريخ: ۱۴۰۰/۴/۲۱  |  ساعت: ۱۹ : ۹


طالبان چین را 'دوست' خواند

بر اساس یک گزارش رسانه‌ای طالبان گفته که چین را به عنوان یک 'دوست' برای افغانستان دیده و امید به سرمایه گذاری چین در امور بازسازی این کشور جنگ‌زده را دارد.

به گزارش هندوستان تایمز، سهیل شاهین، سخنگوی طالبان به نشریه ساوث چاینا مورنینگ پست گفت، طالبان کنترل 85 درصد از خاک افغانستان را در دست داشته و امنیت سرمایه گذاران و کارگران چینی را تضمین خواهد کرد.
طالبان با نزدیک شدن به موعد خروج نهایی سربازان آمریکایی از افغانستان، فتوحات ارضی سریعی را در این کشور کسب کرده و پیشرفت حاصل شده از سوی این کشور در دو دهه گذشته به ویژه در زمینه مسائل اجتماعی را تهدید می‌کند. شاهین در جریان این مصاحبه مکررا به چین اطمینان داد که از شبه نظامیان اویغور اهل استان سین کیانگ میزبانی نخواهد کرد.
این اظهارنظرها در حالی مطرح شدند که چین نسبت به تبدیل شدن افغانستان به کانونی برای گروه شبه نظامی موسوم به جنبش اسلامی ترکستان شرقی نگران است، یک گروه  شبه نظامی جدایی طلب که فعالیت‌های شبه نظامی در سین کیانگ انجام می‌دهد. چین شدیدا از اقدام آمریکا در خارج ساختن سربازانش از افغانستان بدون با ثبات کردن فرآیند صلح در این کشور  انتقاد کرده است. چین در روزهای اخیر اقدام به خارج کردن 210 تبعه چینی با یک پرواز چارتر از افغانستان کرد.
هر چند طالبان روابطی نزدیک با پاکستان دارد هم پکن و هم اسلام آباد با تهدیداتی از سمت گروه‌های شبه نظامی مواجه هستند که بخشی از القاعده و طالبان بوده‌اند.
ساوث چاینا مورنینگ پست همچنین به نقل از شاهین نوشت: طالبان همچنین از اینکه القاعده یا هر گروه تروریستی دیگر در آنجا فعالیت انجام دهند، جلوگیری می‌کند. شاهین عنوان کرد: ما دفعات زیادی به چین رفته‌ایم و روابط خوبی با آنها داریم. اگر چینی‌ها سرمایه گذاری‌هایی دارند البته ما امنیت آنها را تضمین خواهیم کرد.
طالبان به رغم حمایتش در گذشته از شبه نظامیان اویغور در سین کیانگ می‌گوید در امور داخلی چین مداخله نخواهد کرد.
به گزارش آسوشیتدپرس، طالبان بعد از تصرف حدود یک سوم از مناطق افغانستان در حملات تابستان جاری، در روزهای اخیر استان بدخشان را تصرف کرده و به مرز کوهستانی با منطقه سین کیانگ چین رسیده است.
کیان فنگ، رئیس بخش تحقیقات در انستیتوی استراتژی ملی دانشگاه تسینگهوا در پکن اظهار کرد: طالبان می‌خواهد به چین حسن نیت نشان دهد. آنها امیدوار هستند چین بتواند نقشی مهمتر را به ویژه بعد از آنکه آمریکا سربازانش را خارج سازد ایفا کند.
با تکمیل تقریبی خروج نظامی آمریکا، نفوذ چین در منطقه در حال رشد است که بخشی از آن به خاطر  روابط استراتژیک پکن با پاکستان، حامی اصلی طالبان است. نفوذ چین همچنین در کشورهای آسیای مرکزی که با افغانستان هم مرز هستند هر چه بیشتر می‌شود.

 

منبع: ایسنا


لينک مطلب: http://www.khabarjooyanejavan.ir/ NSite/FullStory/?Id=251067

چاپ خبر