کد مطلب: ۲۵۴۸۴۱ | تاريخ: ۱۴۰۰/۷/۱۸ | ساعت: ۹ : ۳۴
به گزارش اسپوتنیک، دیروز (شنبه) برای سیزدهمین آخر هفته متوالی، جنبش جلیقه زردها در پاریس، پایتخت فرانسه برای اعتراضات ضد دولتی به خیابان آمدند.
این تجمع در اعتراض به بی عدالتی اجتماعی، اقتصادی و همچنین گذرنامههای سلامت اجباری انجام میشود.
انتظار میرود تعداد این معترضان در پایتخت فرانسه به هزاران نفر برسد.
این تظاهرات بارها منجر به خشونت و درگیری بین معترضان و ماموران پلیس شده است.
گفتنی است که ماه ژوئیه سال جاری میلادی، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه قوانینی برای کنترل بیماری کووید- 19 در این کشور وضع کرد که از جمله این قوانین استفاده از «گذرنامه سلامت» بود؛ به این معنا که افراد تنها میتوانند با در دست داشتن تست منفی پیسیآر در مکانهای عمومی ظاهر شوند.
این اقدام باعث ایجاد نگرانی گسترده در جامعه فرانسه شد و اعتراضاتی علیه این اقدام از اواسط ماه ژوئیه در اخر هر هفته در این کشور به راه افتاد.
منتقدان معتقدند که این کار نوعی «دیکتاتوری سلامت» است و مردم را مجبور میکند بر خلاف میل خود واکسن بزنند.
جنبش اعتراضی جلیقه زردها در سال 2018، در پی افزایش قیمت سوخت و عمیقتر شدن شکاف اجتماعی در فرانسه متولد شد. اعتراضات جلیقه زردها به عنوان طولانیترین تظاهرات اعلام نارضایتی در سده اخیر برای بیش از 50 هفته آن هم به طور مداوم برگزار شد. وسعت و جدیت این اعتراضات علیه نظام سرمایهداری در فرانسه به حدی بود که خیلی زود به نقاط مختلف اروپا سرایت کرد. هرچند که پاریس در طول این اعتراضات مجبور به عقبنشینی شده، اما این جنبش همچنان به عنوان یک نماد اصلی برای ابراز نارضایتی مایه دردسر مقامات فرانسه است.
منبع: باشگاه خبرنگاران