۱۳۹۹/۸/۷ - ۱۰ : ۳۱
خبری خوش برای ترامپ
خبری خوش برای ترامپ
قاضی محافظهکار پیشنهادی ترامپ برای عضویت در دیوان عالی آمریکا پس از رای مثبت دیروز سنا در کاخ سفید در حضور ترامپ سوگند خورد و رسما به عضویت دیوان عالی 9 نفره آمریکا در آمد.
به گزارش عصرایران، با عضویت خانم برت که مورد انتقاد شدید لیبرالها و حزب دموکرات آمریکاست، حالا دیوان عالی آمریکا با ترکیب 6 قاضی محافظه کار در برابر 3 قاضی لیبرال شده است و این مساله میتواند به ضرر دموکراتها و لیبرالهای آمریکایی باشد و در بزنگاههای حساس که تعیین تکلیف داوریها به دیوان عالی می رود، آرای عالیترین نهاد قضایی آمریکا به ضرر ترقی خواهان و به سود محافظه کاران باشد.
ترامپ در طول دوره 4 ساله ریاست جمهوری خود بیشترین تاثیر را در تغییر ترکیب دیوان عالی آمریکا داشته و با انتصاب 3 قاضی محافظه کار برای این نهاد، ترکیب یک سوم آن را عوض کرده است.
صلاحیت خانم برت برای دیوان عالی آمریکا دیروز با وجود مخالفت شدید دموکراتهای سنا با 52 رای مثبت جمهوریخواهان سنا در برابر 48 رای منفی که دموکرات ها دادند، تایید شد. تنها یک سناتور زن جمهوریخواه از ترکیب اکثریت 53 نفره جمهوریخواهان به او رای منفی داد.
خانم برت جایگزین قاضی ارشد فقید" روث بیدر گینزبرگ" خواهد شد که ماه گذشته درگذشت. قاضی پیشین لیبرال بود و حالا جانشین او یک قاضی نسبتا جوان محافظه کار است. بر اساس قانون اساسی آمریکا روند تعیین قضات دیوان عالی این کشور با پیشنهاد رییس جمهوری آمریکا و با تایید اکثریت مجلس سناست.
دموکراتها اصرار داشتند تعیین قاضی جایگزین برای دیوان عالی آمریکا به بعد از انتخابات ریاست جمهوری و به رییس جمهوری جدید سپرده شود، اما اصرار ترامپ و در نهایت حمایت اکثریت جمهوریخواه مجلس سنا کار را یکسره کرد و این قاضی محافظه کار نسبتا جوان که مادر 7 فرزند است، از این پس بر کرسی قضاوت در عالی ترین نهاد قضایی آمریکا خواهد نشست؛ نهادی که قضات آن به صورت مادامالعمر بر کرسی قضاوت تکیه میزنند و هیچ رییس جمهوری قادر به عزل قضات آن نیست مگر اینکه فوت کنند و یا خود داوطلبانه از مسند قضاوت کنار بکشند.
با توجه به نتایج نظرسنجیهای انتخاباتی آمریکا که حاکی از شکست احتمالی ترامپ و پیروزی قاطع جو بایدن رقیب دموکرات اوست؛ شاید انتصاب خانم برت به دیوان عالی آمریکا آخرین پیروزی سیاسی ترامپ در عرصه سیاست آمریکا پیش از شکست احتمالی هفته آتی او در انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر (13 آبان 1399) باشد.
منبع: عصر ایران