۱۳۹۹/۹/۵ - ۱۱ : ۱۵
آمریکای بایدن در خاورمیانه چه خواهد کرد؟
آمریکای بایدن در خاورمیانه چه خواهد کرد؟
در ادامه این مطلب آمده است: بلینکن 58 ساله، معاون سابق وزیر امور خارجه در زمان رئیس جمهور باراک اوباما کار خود را در حوزه سیاست خارجی در زمان دولت کلینتون آغاز کرد. انتظار میرود اعتبار و تجربه گسترده وی در زمینه سیاست خارجی به برقراری آرامش بین آمریکا و متحدانش کمک کند.
بلینکن در این سمت تلاش خواهد کرد تا شرکای بین المللی امریکا را کنار یکدیگر جمع کند.
او نزدیک به 20 سال در سمتهای مختلف مثل دستیار ارشد در کمیته روابط خارجی سنا و بعداً مشاور امنیت ملی در کنار بایدن بوده است. در نقش دوم، بلینکن به توسعه واکنش آمریکا در برابر آشوبهای سیاسی و بی ثباتی متعاقب آن در سرتاسر خاورمیانه کمک کرده و نتایج متفاوتی را در مصر، عراق، سوریه و لیبی به دست آورده است.
با این حال مهمترین اولویتهای وی احیای مجدد آمریکا به عنوان یک متحد قابل اعتماد است. او میخواهد نشان دهد که واشنگتن آماده پیوستن مجدد به توافق نامهها و معاهدات جهانی از جمله توافقنامه آب و هوایی پاریس، توافق هستهای ایران و سازمان بهداشت جهانی است که پیشتر ترامپ از آنها خارج شده بود.
به بیان ساده، مشکلات بزرگی که ما به عنوان یک کشور و به عنوان یک جهان با آنها رو به رو هستیم حالا خواه تغییرات آب و هوایی باشد، خواه همه گیری کرونا و خواه گسترش سلاح باید از طریق گفتگو حل و فصل شود. امروز دیگر حتی کشوری به قدرت آمریکا هم نمیتواند به تنهایی از عهده همه مسائل برآید.
با توجه به اظهارات بلینکن در مورد چین، آمریکا در دوران وزارت او احتمالاً زمان دیپلماتیک بیشتری را صرف برقراری روابط قویتر با هند و در سراسر منطقه اقیانوس آرام کند، البته نباید فراموش کرد که اخیراً 14 کشور منطقه اقیانوس آرام یکی از بزرگترین توافق نامه تجارت آزاد جهان را با چین امضا کردند. تلاشهای بلینکن همچنین میتواند شامل کوشش برای تعمیق تعامل در سراسر آفریقا، جایی که چین با تکنولوژی و سرمایه گذاریهای زیربنایی وارد آنجا شده هم باشد.
بلینکن توسط برخی به عنوان یک چهره مداخلهگرا شناخته میشود، او همچنین سعی در کاهش بحران پناهندگان و مهاجرت داشته است. وی چندی پیش گفته که به دنبال کمک بیشتر به گواتمالا، هندوراس، السالوادور و کشورهای مثلث شمالی آمریکای مرکزی خواهد بود تا مهاجران را متقاعد سازد که با ماندن در خانه شرایطشان بهتر خواهد شد.
وی گفته که احتمالاً همه اینها زمان و منابع کمتری را برای خاورمیانه باقی میگذارند، اگرچه این منطقه سیاست مصرف بلینکن در سالهای پس از حملات تروریستی 11 سپتامبر 2001 و حمله 2003 به عراق بود. وی از حامیان پیشنهاد بایدن در سنا برای ایجاد سه منطقه خودمختار در عراق بر اساس دین و مذهب بود. در زمان دولت اوباما، بلینکن یکی از بازیگران اصلی تلاشهای دیپلماتیک برای ائتلاف بیش از 60 کشور برای مقابله با داعش در عراق و سوریه به حساب میآمد.
بلینکن بر خلاف برخی از همکاران خود در دولت اوباما در سال 2012 با خبرنگاران در بغداد گفتگو کرد و دیدگاههایی فراتر از آنچه همه تصور میکردند ارائه داد. قبل از کار در دفتر سیاست خارجی وزارت امور خارجه در سال 1993، بلینکن آرزو داشت که روزنامه نگار یا تهیه کننده باشد. وی مهارتهای رسانهای خود را با تبدیل شدن به نویسنده سخنرانی سیاست خارجی رئیس جمهور بیل کلینتون و بعداً نظارت بر سیاستهای اروپا و کانادا در شورای امنیت ملی کاخ سفید بهبود بخشید.
بلینکن در نیویورک و پاریس بزرگ شده و از دانشگاه هاروارد و دانشکده حقوق کلمبیا فارغ التحصیل گردیده است. او همچنین پسرخوانده یک بازمانده هولوکاست است و اغلب از الگوی اخلاقی آمریکا برای بقیه جهان صحبت به میان میآورد.
بلینکن در یک سخنرانی در سال 2015 گفت: در زمان بحران یا مصیبت همه پیش از هر چیز به آمریکا روی میآورند.
وی همچنین گفت: همیشه حق با ماست و ما میتوانیم نتایج را تعیین کنیم، این به این دلیل است که ما به بهترین وجه تلاش میکنیم تا اقدامات خود را با اصول خود همسو کنیم و به این دلیل است که رهبری آمریکا توانایی منحصر به فردی در بسیج دیگران و ایجاد تغییرات دارد..
منبع: انتخاب