۱۳۹۹/۱۰/۴ - ۹ : ۵۷
تلاش بایدن برای اعتباربخشی به واکسن فایزر
تلاش بایدن برای اعتباربخشی به واکسن فایزر
جو بایدن، رئیسجمهور منتخب و جیل بایدن، بانوی اول آتی آمریکا نخستین فاز از مراحل دوگانه واکسن کووید-19 را تزریق کردند و به این ترتیب حمایت خود را از واکسن آمریکایی فایزر نشان دادند. به نوشته وبگاه پولیتیکو، بایدن گفت: «این کار را انجام میدهم تا نشان دهم که مردم باید به محض آماده شدن سراسری واکسن خود را به این طریق در مقابل بیماری ایمن کنند.» او افزود: «جای هیچگونه نگرانی نیست. من منتظرم تا دومین تزریق را انجام دهم.»
تزریق واکسنهای کووید-19 عمدتا دو مرحلهای است و به فاصله 3 هفته تا یک ماه باید از یکدیگر صورت بگیرد. واکسیناسیون بایدنها کمتر از یک هفته پس از آن صورت میگیرد که یکی از اعضای تیم انتقالی بایدن که نماینده مجلس نمایندگان نیز هست، تست کرونایش مثبت از کار در آمد. او برای مدیریت کارهای کاخ سفید نیز انتخاب شده است. سدریک ریچموند، یکی از نزدیکترین افراد آلوده به ویروس کرونا به بایدن که 78 سال سن دارد، طی روزهای اخیر با او در ارتباط بوده است. خطر این بیماری در افراد کهنسال بیشتر است و این گروه سنی را بیشتر اذیت میکند. بایدن همچنین یادآور شد که دولت ترامپ سزاوار دریافت مقداری اعتبار بابت آغاز تلاشهای منتهی به تولید واکسن از طریق عملیات Warp Speed است. جیل، همسر بایدن نیز او را همراهی میکرد؛ درحالیکه همان روز و پیش از جو بایدن واکسن زده بود. اگرچه بایدن واکسن و اثرپذیری آن را در سارسکوو-2 ویروسی که کووید- 19 را ایجاد میکند، ستایش کرد؛ اما از این فرصت هم استفاده کرد تا به آمریکاییها بگوید اقدامات مقابلهای علیه این بیماری تنفسی، هنوز هم باید دنبال شود. وی تاکید کرد: «انجام این اقدامات، زمانبر است.» سناتور کامالا هریس و همسرش داگ امهوف هم انتظار میرود زمانی در هفته آینده واکسینه شوند.
در حال حاضر، توزیع واکسنهای فایزر و مدرنا در مراحل بسیار اولیه قرار دارد و دزهایی برای افرادی که در خط مقدم بیماری هستند، کارکنان و ساکنان خانه سالمندان اولویتبندی شدهاند. متخصصان سلامت طی آخر هفته توصیه کردند که فاز بعدی استفاده از واکسن باید افراد 75 سال به بالا یا کارکنان ضروری خط مقدم را برای دریافت دزهای واکسن کووید-19 پوشش دهد. هر دو واکسن مورد تایید اداره غذا و داروی آمریکا، کارآیی بیش از 94 درصد نشان دادهاند و افراد ملزم به آن هستند که به منظور حفاظت از خود در برابر بیماری، نزد متخصص سلامت بروند و دز دوم خود را دریافت کنند. رویداد واکسیناسیون بایدن در حالی برگزار شد که چند مقام آمریکایی از جمله پنس، آدامز، نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان و میچ مککانل، رهبر اکثریت سنا طی روزهای اخیر واکسینه شده بودند. دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا که قبلا مبتلا به کووید-19 تشخیص داده شده بود، هنوز واکسن نزده است. آدامز پیشتر توضیح داد علت واکسن نزدن ترامپ این است که او با آنتیبادیهای مونوکلونال معالجه شده بود. با این حال ترامپ برنامه دارد تا کارکنان کاخ سفید جزو دریافتکنندگان این واکسن نباشند و دیگر گروهها در اولویت قرار بگیرند. همچنین دیگر مقامات بهداشتی آمریکا فعلا منتظر میمانند تا نوبت آنها برسد. البته آنتونی فائوچی، متخصص ارشد بیماریهای عفونی آمریکا که رهبری مبارزه با کارزار ویروس کرونا را بر عهده گرفته است، منتظر میماند تا واکسن مدرنا را به خود تزریق کند. فرانسیس کالینز، مدیر موسسه سلامت ملی آمریکا و همچنین آلکس آذر، وزیر خدمات درمانی نیز در نوبت دریافت واکسن مدرنا باقی خواهند ماند. واکنس مدرنا روز جمعه در نهایت توانست تایید اداره دارو غذای آمریکا را دریافت کند.
آخرین دادههای دانشگاه جانز هاپکینز بیانگر این هستند که آمریکا نزدیک به 18 میلیون مورد مبتلا به کووید-19 ثبت کرده که افزون بر 189 هزار مورد آن روز دوشنبه اضافه شده است. ایالتهای کالیفرنیا، تنسی، نیویورک، تگزاس و فلوریدا بالاترین تعداد مبتلایان روزانه را گزارش کردهاند. تاکنون عمده اعضای مجلس نمایندگان میگویند که آنها هر دو مرحله تزریق واکسن کرونا را که از نوع فایزر بوده است، دریافت کردهاند.
منبع: دنیای اقتصاد