۱۳۹۹/۱۰/۸ - ۷ : ۲

مسکو: تحریم‌های واشنگتن مانند حمله گاوچران‌هاست

مسکو: تحریم‌های واشنگتن مانند حمله گاوچران‌هاست

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ ریاست‌جمهوری روسیه تحریم‌های آمریکا در ارتباط با پروژه خط لوله «نورد استریم 2» را که به طور مشترک به دست شرکت‌های روسی و اروپایی توسعه یافته، حمله آشکار علیه این پروژه خواند.
به گزارش «اسپوتنیک»، لایحه بودجه دفاعی که به تصویب سنای آمریکا رسیده، شامل تحریم‌هایی علیه پروژه مشترک شرکت روسی گازپروم و شرکت‌های بزرگ انرژی اروپایی است اما «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا تاکنون از امضای آن امتناع کرده و آن را هدیه‌ای به روسیه، چین و شرکت‌های بزرگ فناوری توصیف کرده است.
پسکوف در سخنانی در اشاره به تحرکات آمریکا گفت: گازپروم را در نظر بگیرید که به صورت مشترک با شرکای اروپایی در پروژه نورد استریم 2 کار می‌کند. این قطعاً مانند حمله گاوچران‌هاست. منظورم این تحریم‌ها علیه نورد استریم 2 است. چه نام دیگری می‌توانیم روی آن‌ها بگذاریم.
وی در ادامه تاکید کرد علیرغم تلاش‌های واشنگتن، ساخت و ساز این خط لوله به اتمام خواهد رسید.
پسکوف پیشتر به خبر‌نگاران گفته بود: «هدف تحریم‌های فعلی آمریکا و تحریم‌هایی که این کشور در نظر دارد علیه پروژه نورد ‌استریم2 اعمال کند، مشکل ساختن اجرای این پروژه به اندازه ممکن است و این تحریم‌ها می‌توانند این کار را انجام دهند.»
وی در ادامه با اشاره به ضروری بودن پروژه نورد استریم 2 برای اروپا گفت: «روسیه و اروپا علاقمند به اجرای این پروژه هستند؛ پروژه‌ای که برای تضمین امنیت انرژی اروپا ضروری است.»
پیشتر خبر‌گزاری رویترز گزارش داد که سه مقام ارشد دولت آمریکا گفته‌اند این کشور قصد دارد در هفته‌های آتی به منظور جلوگیری از پیشرفت پروژه انتقال گاز نورد استریم2، تحریم‌های جدیدی را علیه آن اعمال کند.
این مقام‌های آمریکایی به خبر‌گزاری رویترز گفتند که آمریکا از متحدان اروپایی و شرکت‌های خصوصی که در ساخت این پروژه مشارکت می‌کنند خواسته فعالیت‌های خود را متوقف کنند.
آنها همچنین مدعی شدند که تحریم‌های جدید دولت ترامپ تحریم‌هایی خواهند بود که به تصویب کنگره می‌رسد و دولت وی بر این باور است که این اقدام ضربه‌ای مهلک را به این پروژه وارد خواهد کرد.
پروژه خط لوله نورد استریم-2 برای انتقال گاز از روسیه به آلمان، از طریق مسیر زیر دریای بالتیک در حال انجام است. ساخت و ساز این پروژه پس از تعلیق در سال 2019 به دلیل تحریم‌های ایالات متحده از سر گرفته شد. گفته می‌شود خط لوله بیش از 90 درصد پیشرفت داشته است.
ایالات متحده به بهانه‌های مختلف از جمله به خطر افتادن امنیت متحدان ناتو خود را در اتحادیه اروپا وافزایش وابستگی آن‌ها به روسیه بارها در مسیر اجرای این پروژه مهم گازی کارشکنی کرده است.

 

منبع: فارس