۱۴۰۰/۴/۱۴ - ۱۲ : ۱۶
انتقاد تند وزیر انرژی عربستان از مانعتراشیهای امارات در اوپکپلاس
انتقاد تند وزیر انرژی عربستان از مانعتراشیهای امارات در اوپکپلاس
به نقل از العربی الجدید، عصر روز گذشته «عبدالعزیز بن سلمان» وزیر انرژی عربستان سعودی از امارات متحده عربی به دلیل مواضع مخالف آن با توافقی که روسیه و عربستان برای افزایش تولید نفت از اوت تا دسامبر مطرح کردند به شدت انتقاد کرد.
وزیر انرژی عربستان در مصاحبه با شبکه الشرق گفت که من چندین سال در جلسات اوپک پلاس شرکت کردهام و هرگز تقاضایی مانند درخواست امارات را ندیده بودم.
وی افزود، همه به جز امارات پیشنهاد عربستان و روسیه را برای افزایش تولید نفت پذیرفتند و هیچ کشوری نمیتواند به تنهایی سطح تولید خود را در یک ماه تعیین کند.
عبدالعزیز بن سلمان در ادامه اظهار داشت، باید تولید نفت در تابستان افزایش یابد تا کمبودها را جبران کنیم و ما میخواهیم تعادل میان نیاز کشورهای تولیدکننده در مراقبت از منافع خود برقرار گردد و همچنین منافع کشورهای مصرف کننده را نیز در نظر بگیریم.
در همین حال منابع از تشدید اختلافات میان عربستان و امارات در سطوح مختلف خبر دادند که اخیراً با مخالفت ابوظبی با توافق عربستان و روسیه در زمینه تولید نفت این اختلافات به اوج رسیده است.
پس از آن که صد و هشتاد و یکمین نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و هجدهمین نشست اوپک و متحدانش موسوم به اوپک پلاس که روز پنجشنبه به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، بدون نتیجه پایان یافت، وزرای تمامی کشورهای عضو به جز امارات عربی متحده در نشست روز جمعه در مورد بالا بردن انتقال نفت به بازارهای جهانی از ماه اوت و تمدید توافق آوریل 2020 مبنی بر کاهش 5.7 میلیون بشکهای تولید به جای آوریل تا دسامبر سال 2022 به اجماع رسیدند.
با توجه به این که نهایی شدن توافق اعضا اوپک پلاس نیازمند اتفاق آراست، رایزنیها با وزیر انرژی امارات برای نهایی شدن این توافق ادامه یافت. با این حال، دولت امارات عربی متحده، روز یکشنبه با صدور اطلاعیهای که توسط خبرگزاری رسمی این کشور(وام) منتشر شد، توافق روز جمعه وزرای نفت اوپک پلاس را «ناعادلانه» توصیف کرد.
در این بیانیه همچنین تصریح شده که قصد امارات عربی متحده برای افزایش معنادار سطح تولید از سال 2018 تاکنون معطل مانده و با نهایی شدن توافق روز جمعه این معطلی به جای آوریل سال 2022 تا دسامبر آن سال طول خواهد کشید.
بدین ترتیب، ابوظبی در نشست دوشنبه همچنان خواستار بازبینی پایه سهمیه تولید خود خواهد بود که در اکتبر سال 2018 به تصویب اعضای اوپک پلاس رسیده است.
بر این اساس، اختلاف نظر سنتی عربستان سعودی و روسیه در مورد افزایش تولید نفت، این بار جای خود را به رویارویی امارات عربی متحده و سایر اعضای اوپک پلاس داده است.
پس از دو روز مذاکرات تلخ، امارات متحده عربی که همچنان بر مواضع خود پافشاری میکرد باعث شد مذاکرات بهروز دوشنبه کشیده شود و بازار در شرایطی که قیمت نفت به بالای 75 دلار در هر بشکه صعود کرده است، در برزخ بماند.
بیست و سه عضو اوپک پلاس به رهبری عربستان و روسیه از سال 2018 سیاست مهار تولید برای حمایت از قیمت بالای نفت را در پیش گرفته و این سیاست با همهگیری کرونا ابعاد سختگیرانهتری به خود گرفت؛ به طوری که از ماه مه و با وجود آغاز رفع محدودیتهای کرونایی در بسیاری از کشورها، اعضای آن با کاهش بیشتر تولید و عرضه نفت موافقت کردند.
منبع: تسنیم