۱۴۰۱/۷/۱۳ - ۰ : ۱۵

حمایت حداکثری وزارت جهاد کشاورزی از پلتفرم های

حمایت حداکثری وزارت جهاد کشاورزی از پلتفرم های

علیرضا قاضی زاده احسائی  - این اولین جلسه ای بود که مسئولی به همراه تیم خود میدانی عمل کرد و برهمین اصل طرفین راضی و درجلسه به نتایج خوبی رسیدند. در ابتدای این بازدید معاون وزیر جهاد کشاورزی با همراهان خود در بخشهای مختلف شرکت  از جمله «بخشهای گرافیک، کدگذاری استارتاپها و دیگر بخش‌های توزیع شرکت دانش بنیان بروزرسان و شرکت دانش بنیان متین بازدید داشت.
             
اسماعیل قادری فر معاون وزیر جهاد کشاورزی در حین بازدید از شرکت در پاسخ به سوال خبرنگار جهانی پرس درباره ساز و کار اینگونه کارها توزیع داد: یکی از موضوعات مهمی که در حوزه امنیت غذایی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است مکانیزم و ساز و کار توزیع است،ما همواره در کشور از لحاظ تامین در حوزه مواد غذایی و تولیدات دام و مواد زراعی مشکلی نداریم اما ناقص بودن شبکه توزیع باعث نارضایتی در مشتریان و تولید کنندگان میشود.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از پلتفرم های هوشمند و فعالین زیست بوم نوآوری کشور که دارای پلتفرم بروزرسان هستند یکی از نمونه های دانش بنیان محسوب میشود در حقیقت یک گام جدی برای حذف دلالیهای غیر ضروری است که معمولا تلاطم  به بازار مصرف مردم دارد.
خوشبختانه بازدید امروز خیلی خوب بود از مجموعه دانش بنیادی که فکر می کنم چیزی حدود 1000 نفر از بچه های خوب و نخبه کشور را در بخشهای مختلف به خدمت گرفته است که مشغول گسترش  کسب وکار خود هستند .
معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در ادامه خاطرنشان کرد: ما هم در وزارت جهاد کشاورزی و در سازمان مرکزی روستایی بر اساس مصوبه امنیت غذایی حمایت حداکثری را از پلتفرم های خواهیم داشت تا انشالله بتوانیم موضوع بازار رسانی محصولات سفره مردم به ویژه کالاهای تنظیم بازاری که معمولا با سختی و ارز ترجیحی تامین می شوند اما با قیمتهای گزاف به دست مردم می رسند را با همین واسطه گری های غیرضروری حذف کنیم. این شبکه ها می توانند نقش بسیار خوبی را برای حل این چالش کلیدی در بازار توزیع محصولات غذایی ایفا کنند.

 در ادامه این بازدید مهندس محسن نقاشی رییس فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی کشاورزی ایران گفت: مدعی هستیم که صنایع غذایی متولی ندارد در جلسات مختلف هم گفتم این جمله را گفته ام، باتوجه به اینکه صنایع غذایی متولی ندارد و صنایع هم متولی  حتی برای فولاد و خودرونبوده، در تمام کشورها وزارت کشاورزی از آن حمایت می کنند با صحبت هایی که با ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی و دکتر قادری فر داشتیم خیلی امیدوار هستیم که این ها متولی صنایع غذایی شوند و امنیت غذا را حمایت کنند.


وی افزود:صنایع هم نمی تواند متولی باشد مگر اینکه در بساط معدن،فولاد وایران خودرو موفق باشد .شما ببینید صنایع در کدام قسمت توانسته قدرتمند عمل کند که مشکل نداشته باشیم چه برسد به صنایع غذایی! این صنایع باید بسیار تخصصی عمل شود و خواستار یک وزارت صنایع غذایی هستیم. در تمام دنیا طبق مشاهداتی که هست هیچ کجا غذا و کشاورزی را از هم جدا نمی دانند اما در ایران 53 درصد از محصولات کشاورزی در بحث صنایع غذایی و تبدیلی و 47 درصد مصرف تازه خوری دارد و  متاسفانه 35درصد محصولات کشاورزی هم به صورت ضایعات استفاده می شود و طبق آمار رسمی کشورهم اضافه میشود .


نقاشی عنوان کرد: این 35 درصد بیشتردر بخش تازه خوری است چون صنایع تبدیلی بیشتر جذب میشود ما اگر در بند ارتقا وتوسعه کشاورزی هستیم باید بیشتر به صنایع غذایی بها دهیم.

روابط عمومی فدراسیون تشکل های صنایع غذایی کشاورزی ایران در خصوص سایت بروز رسان توضیح داد: فدراسیون صنایع غذایی گفته  است که این سایت تحول عظیمی را ایجاد می کند وموجب انقلابی در سطح فروش آنلاین کشور می شود چون مردم با احترام می توانند جنس را ارزان تر از مغازه ها درب منزل خود تحویل بگیرند این تحول عظیم انقلابی بزرگ است ،اگر بتوانیم در این امر موفق عمل کنیم بنا بر صحبت هایی که با جناب قادری فرد داشتیم می توانیم فروش آنلاین را هم در استان های بزرگ رفته رفته شروع کنیم.
     
            
محمدزاده معاون مالی اداری وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از این بازدید درباره صادرات گفت:وقتی در حوزه تولید داخلی بحث صادرات پیش می آید یعنی مقداری تعابیر یا توازن بحث تولید بهم می خورد چرا؟ چون سوءاستفاده های بازار است موقعی صادرات اتفاق می افتد که مازاد تولید در هر حوزه ای کشاورزی، صنعتی و غیر کشاورزی باشد منتهی بازار و این شبکه ای که متاسفانه وجود دارد از این موضوع سوء استفاده می کند وقتی مجوز صادرات داده شد می گویند عرضه وتقاضا تعادلش بهم خورده است در حالیکه وقتی عرضه زیاد میشود صادرات انجام می گیرد نه وقتی که عرضه وتقاضا با هم برابرند ولی سوء استفاده می کنند می گویند بازار خالی شده محصولاتی وجود ندارد و باعث شده تقاضا افزایش پیدا کند .

وی افزود: اقلام گران می شود فقط دلیلش این است شبکه ای که عرض کردم از این موضوع سوء استفاده می کند این روند ادامه دارد تا زمانی که اعلام شود صادرات ممنوع است مثل بحث گوجه وبادمجان که در حال صادرات است که در بازار عرضه کاهش پیدا کرده  چون بخشی از آن خارج از کشور می رود به همین دلیل وقتی تقاضا ثابت باشد عرضه کاهش پیدا می کند و جنس گران می شود که به آن واکنش بازار می گویند که به محض اینکه بگویند صادرات ممنوع است  جلوی خروج را می گیرند واین عرضه به سمت تعادل می رسد سپس بحث جو روانی است اینکه می گویند ما دیگر صادر نمیکنیم جو روانی، بازار واکنش نشان میدهد.

معاون مالی اداری وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: اقلامی که  وارد می شود به عنوان تولید برای توزیع مصرف کننده است که به تعادل نسبی می رسد برای همین قیمت کاهش پیدا می کند.

در ادامه محمد فوزی مدیر شرکت بروزرسان درباره فعالیت سایت این شرکت در دوران کرونا اینگونه توضیح داد :در دوران کرونا فرهنگ خرید آنلاین بالا رفته است ما هم محصولات را درب منازل تحویل می دهیم به این طریق کمک می کنیم به کارخانه ها وشرکتها تا از زیر ساخت ما برای توزیع کالاهایشان در مراکز عرضه استفاده کنند. مسلما در دوران کرونا تولیدکنندگان و مصرف کنندگان فرهنگ مصرف آنلاینشان بسیاربالا است .

وی گفت: تمام مدت ما توسعه را متوقف نکردیم، هر روز کار تازه می کنیم، شروع کار ما مشخص است ولی پایانی ندارد برای همین زیر ساخت مال خودمان است چون برنامه را از اول ایجاد می کنیم ما مثل دیجی کالابرای شرکتمان یک کد خارجی نمی خریم بلکه شروع به ساخت آن میکنیم در حال حاضرقدرت دست ما است برای همین هر کاری دلمان بخواهد می توانیم در سامانه مان انجام دهیم .

لازم به ذکر است که با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی وهمراهانش جلسه ای حول محوروعده زمین صد هکتاری در اتوبان ساوه برای شرکت نامی نو برگزار شد که معاون وزیر جهاد کشاورزی قادری فر گفتند ما امکاناتی را در اختیار فدراسیون قرار می دهیم که بتوانند به صورت بهینه استفاده کنندچون بروز رسان واحد خوبی است فکر نمی کردم چنین چیزی در کشور وجود داشته باشد به همین منظور قول می دهم که حتما حمایت های خوبی از این واحد داشته باشیم ، انشالله این کار بدعت شود ومدیران دیگر هم انجام دهند. همچنین قول می دهم که از واحدهای دیگر فدراسیون هم بازدید کنم تا از پتانسیل های آنها بتوانیم به بهترین نحو استفاده کنیم.
در بخش دیگری از این جلسه درباره پیشنهاد دانشگاه صحبت شد که مبنی برانعقاد یک قرارداد سه جانبه دانشگاه ،فدراسیون و سازمان تعاون روستایی بود که آقای قادری فرد هم از این موضوع استقبال کردند.
 مهم ترین موضوعی که باید پیشنهاد کرد حضور مسئولین در واحدها و جلسات حضوری است تا با شناخت پتانسیل ها، مشکلات کم تر شود .